Bárki betekinthet a borkészítés folyamatába

Támogatással újult meg a pincészet

ETYEK - Az "Új Magyarország Vidékfejlesztési Program" által nyújtott támogatás segítségével megújult az etyeki Fetzer Pincészet. A projekt a pince, a borház átépítését foglalta magába. Ennek során borkóstoló helyiséget is kialakítottak az új emeleti szinten, ahol a borkészítés folyamatába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Dr. Fetzer Csaba, a Pincészet üzemeltetője, az Etyeki Borút Egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy a pincészetet 2000-ben hozták létre, a bor-készítést pedig őstermelőként végezték. 2009-ben sikerült pályázati forrást nyerniük a présház felújítására. Az „UMVP III. tengely Leader borturisztika" segítségével nemcsak „falusi vendégasztalként" funkcionálnak mostantól, hanem be is tudják mutatni az érdeklődőknek a régi borkészítési eszközöket, és magát a folyamatot.

Az oldalt összeállította:Temesvári Márta