Felhasznált szőlő (2018):
Hagyományos művelésű vegyes fehér szőlők: zöld-dinka, mézes fehér, Frechschlamper, budai zöld, piros szlanka, pölöskei muskotály, Etyek (Öreghegy).
Alkohol tartalom: 11.8 v/v%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C
Svábok által a XIX. században telepített vegyes, fehér szőlőkből: hideg erjesztéssel készült. Könnyű testű, gyümölcsös illatjegyeket mutató, beszélgetős bor. A mindennapok bora. Ajánljuk pl. juhtúrós, szalonnás, hagymás vacsora mellé.
Felhasznált szőlő (2018):
100% Sauvignon Blanc, Etyek.
Alkohol tartalom: 13.1 v/v%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C
A különlegesen finom savösszetétellel rendelkező Sauvignon blanc illatában a frissen vágott fűre emlékeztet,
míg zamatában a zöldpaprikás fűszer ízjegyek dominálnak. Pikáns előételekhez, sült és főtt halakhoz, pácolt sültekhez,
könnyu fehér húsokhoz, zöldségekhez, gazdag házias húsleveshez ajánljuk.
Felhasznált szőlő (2018):
100% Chardonnay, Etyek.
Alkohol tartalom: 12.8 v/v%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 °C
Az etyeki meszes talajnak köszönheti élénk, finom savösszetételét és különlegesen kellemes íz-harmóniáját. Illatában zöld gyümölcsök uralkodnak, ízében a birsalma és az egres jegyeit hordozza. A halakból, szárnyasokból készült ételekhez ajánljuk.
Felhasznált szőlő (2017):
100% Kékfrankos, Etyek.
Alkohol tartalom: 12.5 v/v%
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 °C
Illatában határozott piros gyümölcsök, ízében ropogós savak, friss üdeség jellemzi. Jól behűtve kellemes nyáresti frissítő lehet. Főtt-párolt sertéshúsokhoz, hideg sültekhez, zöldség- és krémlevesekhez ajánljuk.